Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yurdunuseven: “Mevlevihane Müzesi Kişisel Çıkar Alanı Olamaz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın CHP’li Belediye Başkanı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Sultan Divani Mevlevihanesi Müzesi’ne kendi fotoğraflarını astırmasına sert tepki gösterdi. Yurdunuseven, bu durumu “Afyonkarahisar’daki Mevlevihane Müzemiz hiçbir şekilde bir kişinin ve bir zümrenin uhdesinde olamaz” diyerek eleştirdi.

Seçim dönemi ve farklı zaman dilimlerinde çekilen fotoğraflarını cami yerleşkesinde bulunan Sultan Divani Mevlevihanesi Müzesi’ne astıran Köksal’ın uygulaması, özellikle dini ve manevi anlam taşıyan mekanların siyasete alet edilmesi endişesini doğurdu. Yurdunuseven, “Mevlana Celalettin Rumi’nin 7. kuşak torunu Sultan Divani Hazretlerinin maneviyatını yaşatmak üzere kurulan bu müze, hiç bir şekilde bir kişinin ya da bir zümrenin malı olamaz” diyerek, bu davranışın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yurdunuseven, Mevlevihane’nin manevi atmosferinin, kişisel çıkarlar için bir reklam panosu gibi kullanılmasına karşı olduklarını belirterek, bu tür uygulamaların şehre ve insanlara saygısızlık olduğunu dile getirdi. Ayrıca, geçtiğimiz aylarda CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait afişlerini zabıtalara kaldırtmasını da hatırlatarak, “Caddelerdeki Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını günah gören zihniyet, kendine gelince her şeyi mubah görüyor” ifadelerini kullandı.