Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Çocuk İşçiliğiyle Mücadelede Daha Fazla Adım Atılmalı”

TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Avrupa ve Türkiye İş Dünyasında Sürdürülebilirlik-İnsan Hakları Forumu Hazırlık Toplantısında yaptığı konuşmada, çocuk işçiliği sorununa dikkat çekti. Palandöken, çocuk işçiliğinin sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın karşı karşıya olduğu önemli bir sosyal problem olduğunu belirtti. Ülkemizde çocuk işçiliğiyle mücadele adına bazı adımlar atılsa da bu sorunun tamamen çözülmesi için yapılması gereken daha çok şey olduğunu vurguladı.

Palandöken, çocukların eğitim alarak güvenli bir şekilde büyümeleri gerektiğini ve iş gücüne katılmadan önce çocukluklarını yaşamalarının sağlanması gerektiğini ifade etti. Bu konuda toplumun tüm kesimlerinin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,

İstanbul’da, 16-17 Ocak 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen Avrupa ve Türkiye İş Dünyasında Sürdürülebilirlik-İnsan Hakları Forumu Hazırlık Toplantısı’na katılan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocuk işçiliğiyle mücadelede alınan mesafeye dikkat çekti. Palandöken, bu sorunun sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın karşı karşıya olduğu hassas bir sosyal sorun olduğunu belirtti ve yapılan çalışmalara rağmen hala çözülmesi gereken çok şey olduğunu vurguladı.

Palandöken, “Gelecek, nitelikli ellerde şekillenir” diyerek, Ahilik geleneği doğrultusunda gençlerin meslek edinmelerini teşvik ettiklerini ve bu anlayışla geleceğin mesleklerine yönelik çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. TESK olarak çocuk işçiliğiyle mücadeleye yönelik uzun süreli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Palandöken, çıraklık eğitimine katılan gençlerin sayısının 135 bini geçtiğini, bunlardan 14 bin 500’ünün Suriyeli olduğunu ve bu sayede programın kapsayıcı ve çeşitli bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Ayrıca, yaklaşık 4 bin çocuk işçinin tespit edilip eğitim fırsatlarına yönlendirildiğini söyleyen Palandöken, bu girişimle çocukların gelecekte daha iyi fırsatlar elde etmelerinin sağlandığını vurguladı. İMEP programı kapsamında çıraklık eğitimlerinin kalitesini artırmak için çeşitli iyileştirmeler yapıldığını ve 2025’te İMEP 2 programıyla bu başarıları daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.