• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Öğretmenlik Meslek Kanunu  için çalıştay düzenlenecek

Öğretmenlik Meslek Kanunu için çalıştay düzenlenecek

Türk Eğitim-SenÖğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalıştay düzenleyecek. Çalıştaya Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 200 eğitimcinin katılacağını açıklayan Şube Başkanı Demirci,“Öğretmenlik meslek kanunu sorunu çözümünde samimi olarak mücadele eden tek sendika Türk Eğitim-Sen’dir” görüşünü savundu.

 Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci,Afyonkarahisar’da 20-23 Ocak 2023 tarihleri arasında 81 ilden öğretmen, okul idarecisi, özel kurum temsilcisi, akademisyenler,  bürokratlar, bakanlık müfettişleri, eğitim yöneticileri ve uzman yaklaşık 200 eğitimcinin katılımlarıylaÖğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalıştay düzenleyeceklerini açıkladı. Yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Öğretmenlik meslek kanunu sorunu çözümünde samimi olarak mücadele eden tek sendika Türk Eğitim-Sen’dir” görüşünü ileri süren Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Demirci, sendika olarak yaptıkları çalışmaları dile getirdi. Başkan Demirci, şu görüşlere yer verdi:

ÖĞRETMENLERİ SIKINTILAR BEKLEMEKTEDİR

“Kasım ayında Kariyer Basamakları Sınavı yapıldıktan sonra, öğretmenlerin tepki ve mağduriyetini istismar eden sendikamsı yapılar üye devşirme amacında oldukları için konuyu unuttular. Oysaki 9 yılını tamamlayan öğretmenleri önümüzdeki yıl aynı sıkıntılar beklemektedir. İçi dolu ve sorunlardan arındırılmış bir Öğretmenlik Meslek Yasası için, Türk Eğitim-Sen, olarak 20-23 Ocak tarihleri arasında Ankara’da ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı’ düzenliyoruz. Bilindiği gibi Öğretmenlik Meslek Kanunu 14 Şubat 2022 tarihinde yasalaşmış, o günden bugüne çeşitli tartışmaların odağında yer almıştır. Elbette bu kanun, öğretmenlik mesleği için bir ihtiyaçtı. İlk gündeme geldiği 23 Ekim 2018 tarihinden beri Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun içeriğinin adına yakışır şekilde doldurulması ve zenginleştirilmesi yönünde her türlü adımı atan, içeriğinde neler olması gerektiğini masaya yatıran ve meşru zeminde mücadelesini ortaya koyan sendikamız, sadece öğretmenlerin hak ve menfaatlerini koruyan ve gözeten bir yaklaşım içinde olmuştur.”

KANUN GÜNÜN KOŞULLARINA GÖRE REVİZE EDİLMEYE MUHTAÇTIR

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun arazlı ve eksik yönlerinin olduğunu belirten Başkan Demirci, şöyle devam etti: “Bunun yanı sıra teklifin TBMM’ye sunulmasıyla birlikte de sendikamız yine komisyon ve genel kurul aşamasında bizzat yer almıştır. Hiç şüphesiz, 1 milyonu aşkın öğretmenin bulunduğu ülkemizde öğretmenlerin geleceğine yatırım yapan bir kanunun varlığı büyük bir kazançtır. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bugün Türk eğitim-öğretim hayatında yer alması son derece önemli ve kıymetlidir. Ancak bu kadar uzun süredir beklenen, özlemi duyulan bu kanunun arazlı ve eksik yönleri de mevcuttur. Kariyer basamaklarında hizmet yılının esas alınmaması, yönetici atamalarında adil bir sistemin ihdas edilmemesi, öğretmenlerin muhatap olduğu mevzuat ve süreçlerin tek çatı altında toplanmaması, kadrolu-sözleşmeli öğretmen ayrımının kaldırılmaması gibi birçok hususta eksiklikleri barındıran kanun, günün koşullarına ve ihtiyaca göre revize edilmeye muhtaçtır. Nitekim bir kısım siyasiler ve MEB yetkililerince de süreç içerisinde kanuna dair iyileştirmeler yapılacağına yönelik söylemler kamuoyuna yansımıştır.” Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalıştay düzenleyeceklerini belirten Başkan Demirci, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

ÇALIŞTAYDA OLUŞTURULACAK RAPOR TÜM KESİMLERE SUNULACAK

“Bu noktada sorumlu sendikacılığı ilke edinen Türk Eğitim-Sen, bugün de Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çalıştay düzenleyerek komisyonlar oluşturmak suretiyle,öğretmenlerin atama ve yer değiştirmeleri, hizmet içi eğitimi kariyer basamaklarında uzman ve başöğretmen unvanlarının sınava dayalı değil, hizmet yılı esas alınarak verilmesi, ehliyet ve liyakat sahibi yöneticilerin iş başına getirilmesi, atama ve görevde yükselmelerde objektif ve adil bir sistemin inşası, öğretmenlerin mali, özlük ve sosyal hakları, ek ders ücretleri, uzman/başöğretmen tazminatının emekliliğe sayılması, 10 yılını doldurmamış öğretmenlerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, şeffaf bir ödül sisteminin getirilmesi, öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet ve mobbinge karşı tedbir alınması gibi birçok konuyu yakın plana alacaktır. Çalıştayda tekliflerimizi hazırlayarak, paydaşlarımıza sunacağız. 20-23 Ocak 2023 tarihleri arasında 81 ilden öğretmen, okul idarecisi, özel kurum temsilcisi, akademisyenler,  bürokratlar, bakanlık müfettişleri, eğitim yöneticileri ve uzman yaklaşık 200 eğitimcinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek çalıştayda, el birliğiyle kanunun muhtevasına ivme kazandıracak görüş ve teklifler hazırlanacak; oluşturulan raporlar ise Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşları, kanun koyucular ve siyasi parti temsilcileri ile paylaşılacaktır. Amacımız kanunun daha kapsayıcı ve bütün aşamaları içine alan bir düzenleme haline getirilmesidir.” Haber Merkezi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM