Muhammet Mısırlıoğlu Basın Açıklamasına, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlun’un 10. Yıl dönmünü anarak başladı.
Siyasilerin Kaza Yaptığı Araç ‘İl Özel İdaresi’nin Mi?’ Konusu Tekrardan Gündeme Geldi
Aracın İl Özel İdaresine ait olduğu ve aracın Vali tarafından verildiği AKP İl Başkanı Şahin açıklamıştı. Bu açıklamaya yanıt olarak İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu “Sizin bu aracı kullanmaya hakkınız yok aracınız mı yok sizin? Hepinizin üçer beşer arabaları var! Bu arabaların suyu çıktı da Devletin arabalarına göz diktiniz? Aracı kullanan İl Özel İdaresinin şoförü ölseydi ya sizin başınıza bir şey gelseydi bunun hesabını kim verecekti!” İfadelerine yer verdi.
“Bunların Özrü Kabahatinden Büyük!”
Mısırlıoğlu; “Topu Vali Hanımın kucağına attılar. Vali Hanım tahsis etmişmiş! Tahsis neden yapılır talep üzerine yapılır. Siz talep etmişsiniz ki tahsis edilmiş. Siz demek ki bizim aracımız yok dediniz, araçlarınız var üstüne özel şoförleriniz var. Benim derdim inanın bana aracı kullandığınız falan değil, derdim sizin 23 yıl evvel içinde bulunduğunuz partinin Hz. Ömer adaletini tüm yönetim şeklinize yansıtmak adına çıkıp bugun geldiğiniz nokta da imam gaz çıkarırsa gaz cemaatin ne yapacağını siz düşünün sayın basın mensupları.” dedi.
“Sen Milleti Ayrıştırdın”
İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Mısırlıoğlu, yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’daki sorunları çözme adına gösterilen gayretlerin önemine dikkat çekti. Ancak, son günlerde gündeme gelen Sayın Cengiz Üstün’ün yaklaşımını eleştirerek, “Afyonkarahisar’ın sıkıntılarını çözmek için birlikte mücadele ederken, sen milleti ayrıştırdın” ifadelerini kullandı.
Mısırlıoğlu, şehrin gelişimi için tüm siyasetçilerin el birliğiyle çalışması gerektiğini savunarak, “Söz konusu Afyonkarahisar ise gerisi teferruattır. Ben siyaseti halka hizmet olarak yapıyorum, Afyonkarahisar için bir şeyler yapana teşekkür ederim, ayrıştırmam” dedi.
Ayrıca, Sayın Cengiz Üstün’ün 20 milyonun üzerinde esnafın sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin tek başına Afyonkarahisar’a yetmeyeceğine de değinen Mısırlıoğlu, “Afyon esnaflarının sıkıntılarını çözmekle olmaz. Eğer gerçekten çözüm odaklı bir yaklaşım benimsenecekse, tüm Türkiye’nin esnaf sorunlarına eğilinmesi gerekir” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar’daki tüm esnaf ve halkın yararına olacak projelere her zaman destek vereceğini belirten Mısırlıoğlu, ayrıştırıcı dilin değil, birleştirici bir yaklaşımın benimsenmesinin önemine vurgu yaptı.