Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Çobanlar Kadın Kooperatifi, Boğaziçi Seramik ile İşbirliğiyle Büyük Başarıya İmza Attı

Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde faaliyetlerini sürdüren Çobanlar Kadın Kooperatifi, üretmeye devam

Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde faaliyetlerini sürdüren Çobanlar Kadın Kooperatifi, üretmeye devam ediyor ve kadın girişimcilere destek olmaya devam ediyor. 2021 yılından bu yana çalışmalarını yürüten kooperatif, Boğaziçi Seramik firmasıyla anlaşarak önemli bir işbirliğine imza attı.

Kooperatif, geleneksel el sanatlarını modern üretimle birleştirerek polyester ve taş tozundan dekoratif objeler, tel kırma ve kanaviçe işlemeli çantalar üretiyor. Kadınlar, hem yerel hem de ulusal siparişler alarak üretim yapıyor ve kazanç sağlıyor.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın desteğiyle Boğaziçi Seramik firması, Çobanlar Kadın Kooperatifi’ne Japon Çaydanlık sapı olarak bilinen porselen seramik demliğin rattan saplarını üretme siparişi verdi. 3 bin adetlik siparişin üretimine başlayan kadınlar, bu ay içerisinde siparişleri teslim edecek ve firma, gelecekte aylık 8 bin ile 10 bin adet sipariş temin etmeyi planlıyor. Ayrıca, 2022 SOGEP kapsamında kurulan seramik atölyesi ile firma işbirliği yapacak.

Evden çalışmak isteyen kadınların da üretim sürecine dahil edileceği bu çalışma ile kooperatif üyeleri ve evden çalışan kadınlar desteklenecek. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kadınların üretimde yer almasının önemini vurgulayarak kooperatifleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.