• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Avrupa’da doğalgaz fiyatları yılın en düşük seviyesinde

Avrupa’da doğalgaz fiyatları yılın en düşük seviyesinde

Avrupa’da gaz fiyatları 1,5 yılın ardından ilk kez 35 Euro’nun altına indi. Arz-talep dengesizliği ve Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası tırmanan gaz fiyatları, haziran vadeli kontratlarda megavatsaat başına 32 Euro’dan işlem görüyor. Birgün’ün haberine göre, Avrupa’da doğalgaz fiyatları, düşük seyreden talep ve gaz depolarının yüksek doluluk değerlerine bağlı olarak Aralık 2021’den bu zamana kadarki en düşük seviyeyi gördü.

Avrupa’da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF’de doğal gaz fiyatları cuma günü kapanışta megavatsaat başına 32,7 Euro’ya kadar geriledi.

Bugün TSİ 15.10 itibarıyla haziran vadeli kontratlarda bir megavatsaat doğalgazın fiyatı kapanışa göre yüzde 2,2 gerilemeyle 32 Euro oldu. Böylece, enerji krizinin merkezinde yer alan Avrupa’da gaz fiyatları 1,5 yılın ardından ilk kez megavatsaat başına 35 Euro’nun altına düştü. Fiyatlardaki düşüşte, Avrupa’da ılıman geçen kış döneminin ardından gaz talebinin düşük seyretmeye devam etmesi ve depolardaki doluluk oranlarının yüksekliği etkili oldu. Avrupa’da gaz fiyatları tedarik endişelerindeki gevşemeyle birlikte megavatsaat başına 30 Euro’nun seviyesine gerilemiş olsa da enerji krizi öncesindeki seviyelerin hala üzerinde seyrediyor.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM